дом Новини Без нови случаи на заразени с коронавирус в Разградско днес, под карантина...

  Без нови случаи на заразени с коронавирус в Разградско днес, под карантина в областта са 275 души

  0
  ДЯЛ

  Няма регистрирани нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград, съобщават от пресцентъра на областната управа.

  По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, на 21.06.2020 г. няма регистрирани нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.
  Поставените под карантина лица в областта са 275, като от тях в община Разград са 65 лица, от които 16 в с. Ясеновец. В община Исперих – 47 лица са поставени под карантина, от които 4 в с. Китанчево и 18 в с. Вазово. В община Лозница под карантина са 25 лица, от които 3 в с. Синя вода.
  РЗИ – Разград информира още, че общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 46, от тях активни 24. На стационарно лечение са 8 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград, от които един интубиран. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика- Русе“ гр. Русе и трима в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе. Един оздравял – мъж на 55 г. от гр. Исперих.
  Във връзка с многобройните запитвания от директори на учебни заведения, относно провеждане на срещи в училищата и балове по случай дипломирането, и във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, РЗИ не препоръчва провеждането на масови събития.