дом Новини Дрога, злато и пари са иззети при спецоперация в Кубрат, задържани са...

  Дрога, злато и пари са иззети при спецоперация в Кубрат, задържани са двама братовчеди – наркодилъри

  0
  ДЯЛ

  Двама братовчеди – наркодилъри са задържани при специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград, която се проведе днес на територията на град Кубрат. Незаконната дейност е развивана поне от година и половина – две, съобщи на пресконференция днес окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

  В хода на предприетите процесуално-следствени действия са извършени претърсвания на два имота. Иззети са близо 230 грама суха тревиста маса /чай/, реагираща на амфетамин, електронни везни, джъмпери, въздушна пушка, патрони, мобилни телефони, сим-карти на чужди оператори, 4 автомобила, близо 40 грама злато и над 4 000 лв. Двамата мъже – на 44 и на 24 години вече имат повдигнати по две обвинения за притежание на наркотични вещества и търговия с дрога. Задържани са за срок от 72 часа с прокурорско разпореждане. Продължава работата по досъдебното производство, образувано за престъпление по чл.354 А, ал.1 от НК.

  Три контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните пътища в Кубрат, каза още заместник-директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов. В хода на специализираната операция бяха проверени 269 лица и 198 моторни превозни средства. Установени са 54 нарушения по ЗДвП. Връчени са 11 електронни фиша. Проведени са беседи с 23 лица от активния криминален контингент.

  Задържано за срок до 24 часа по ЗМВР е още едно лице – 47-годишен мъж от Кубрат, който стрелял с газов пистолет и счупил прозорците на съседна къща. Срещу него е образувано бързо производство за едро хулиганство по чл.325 от НК.

  снимка 2
  снимка 3
  снимка 4
  снимка 5
  снимка 6
  снимка 7
  снимка 9