дом Новини Остава в ареста мъжът, задигнал над 11 000 лева от бензиностанция в...

  Остава в ареста мъжът, задигнал над 11 000 лева от бензиностанция в Разград

  0
  ДЯЛ

  Окръжен съд Разград потвърди определението на Районен съд Разград, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил Д.
  20-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършено на 26.05.2020 година престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 2, във вр. с чл. 201 от НК – длъжностно присвояване на парична сума в размер на 11 615,13 лева, извършено в условията на опасен рецидив, от бензиностанция в Разград, където работел.

  Според въззивния състав са налице изискуемите предпоставки на закона за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. Съдебният състав намери, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши ново престъпление.
  Тази опасност се извежда от данните, съдържащи се в справката за съдимост на обвиняемия, от която е видно, че той е осъждан от Районен съд Русе и Районен съд Разград, съответно през 2017 и 2018 година.
  Налице е и обосновано предположение, че Кирил Д. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това предположение се извежда от събраните по делото доказателства – самопризнания, разпити на свидетели, писмени и веществени доказателства.

  По делото е приложен протокол, в който е отразено, че при задържането на обвиняемия в автомобила му са намерени вещества, реагиращи на наркотици. Допълнителна експертиза ще даде яснота какво е количеството и видът им.
  Пред съда Кирил Д. заяви, че няма полза да се укрива, не смята да извършва престъпление и иска да се прибере при близките си да ги види, понеже били болни.

  Въззивните магистрати счетоха, че предвид гореизложените съображения към настоящия момент целите на мерките за неотклонение ще бъдат постигнати с най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража“.
  Тъй като първоинстанционният съд не е изпълнил разпоредбите на чл.63, ал.7 от НПК, Окръжен съд Разград разпореди за наложената мярка да бъдат уведомени работодателят и семейството му.
  Определението на Окръжен съд Разград е окончателно.