дом Новини Втори смъртен случай в Разградско: жена от Ясеновец почина, след като я...

  Втори смъртен случай в Разградско: жена от Ясеновец почина, след като я изписаха с отрицателна проба за коронавирус

  0
  ДЯЛ

  По информация на Директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, един от интубираните пациенти – жена на 77 г., приета в отделение по Инфекциозни болести към МБАЛ – Разград на 28.05.2020 г., е екстубирана и изписана на 15.06.2020 г., след отрицателен PCR – тест и поставена под 14 дневна домашна карантина. Същия ден жената, която е била с придружаващи заболявания и в увредено общо състояние, е починала вкъщи. Погребението е извършено днес при спазване на всички противоепидемични мерки.

  Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 на територията на област Разград изказва съболезнования на семейството и близките на починалата.
  РЗИ – Разград информира още, че на 15.06.2020 г. e регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград.

  Новият случай е жена на 37 г. от с. Ясеновец. Потърсила медицинска помощ на 14.06.2020 г. в СО към МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, където е взет респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследвана в микробиологична лаборатория към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Отказала лечение. На 15.06.2020 г. потърсила медицинска помощ в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе, където е хоспитализирана в отделение за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Придружаващи заболявания лицето не съобщава. Издирени са контактните лица и са поставени под задължителна 14 дневна домашна карантина.

  Поставените под карантина лица в областта са 377.
  Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 42, от тях активни 32. На стационарно лечение са 11 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ „Медика- Русе“ гр. Русе и един в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе.