дом Новини Строги противоепидемични мерки въвеждат в община Исперих, от утре

  Строги противоепидемични мерки въвеждат в община Исперих, от утре

  0
  ДЯЛ

  С оглед на нарастващия брой заразени с КОВИД-19 лица на територията на община Исперих по решение на Общинския кризисен щаб, прието на извънредно заседание днес, и Заповед № 442/11.06.2020 г. на кмета на Община Исперих, от утре – 12.06.2020 г., се въвеждат строги противоепидемични мерки.


  Преустановява се работата на общинския кооперативен пазар, въвежда се задължително носене на маски на закрити обществени места, забранява се провеждането на масови мероприятия и организирани събирания. Дезинфекция ще бъде извършена на обществени места в града и в село Вазово.
  По мнение на членовете на Щаба, с оглед на установените първи случаи на зараза и клъстерно /на групи/ разпространение на болестта, е налице особено опасна тенденция за увеличаване броя на заразените на територията на града и общината.


  „Освен ангажираните за овладяване на кризисната ситуация институции, е необходимо гражданите да бъдат отговорни, усилията трябва да са общи. Моля всички жители на общината да бъдат отговорни и да спазват строго всички наложени до момента мерки и препоръки от компетентните органи, защото въпреки отхлабването на мерките на национално ниво, пандемията не е отминала. От нас и нашето поведение зависи опазването на собственото ни здраве и това на нашите близки. Само заедно и с общи усилия ще преодолеем това предизвикателство!“, призова кметът на общината Белгин Шукри.