дом Новини Нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград

  Нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград

  0
  ДЯЛ

  По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, на 09.06.2020 г., в 17 ч., е регистриран нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград. Той е на мъж на 79 г. от гр. Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 08.06.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград с оплаквания температура, суха дразнеща кашлица, задух и отпадналост. Хоспитализиран е в ОПФ /в изолатора – до излизане на PCR – теста/. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Приведен е в ОИБ. Същият е в стабилно състояние.
  Днес, 10.06.2020 г., са регистрирани три нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.
  Първият случай е на жена на 38 г. от с. Ясеновец. Потърсила е медицинска помощ на 09.06.2020 г. в УМБАЛ „Медика – Русе“, гр. Русе, където е хоспитализирана в отделение за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в СМДЛ „Здраве 99“ ООД, гр. Русе. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.
  Вторият случай е на жена на 46 г. от гр. Исперих. Потърсила медицинска помощ на 08.06.2020 г. в „МБАЛ – Исперих“ ЕООД, гр. Исперих, където е хоспитализирана в изолатора на Вътрешно отделение. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: хронична обструктивна болест.
  Жена на 70 г. от гр. Исперих е третия потвърден случай на COVID-19 днес на територията на областта. Потърсила е медицинска помощ на 08.06.2020 г. в „МБАЛ – Исперих“ ЕООД, гр. Исперих, където е хоспитализирана в изолатора на отделението по вътрешни болести. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/. Изследван e в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Придружаващи заболявания: хронична обструктивна болест, хипертонична болест и сърдечна недостатъчност.
  Установени са контактните лица на заразените. Взети са материали за изследване.
  Поставените под карантина лица в областта са 321.
  Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 37, от тях активни 30. На стационарно лечение са 9 в МБАЛ „Св.Иван Рилски – Разград“ АД гр. Разград и 5 са в УМБАЛ „Медика – Русе“, гр. Русе и 2 в „МБАЛ – Исперих“ ЕООД, гр. Исперих. Оздравелите лица остават 7. Няма заразен с коронавирус медицински персонал.