дом Новини Инспектираха водните обекти на територията на Община Разград

  Инспектираха водните обекти на територията на Община Разград

  0
  ДЯЛ

  Седемчленна комисия, председателствана от заместник-кмета на Община Разград Милена Орешкова, посети всички водни обекти на територията на Община Разград, за да установи тяхната готовност и обезопасеност за летния сезон, информират от пресцентъра на общинската управа.

  Секретар на комисията бе главният експерт в отдел „Образование и спорт“ в Община Разград Валери Бойчев, в комисията участваха и представители на РЗИ-Разград, РУ на МВР-Разград, БЧК и отделите „Опазване на обществения ред“ и „Опазване на околната среда“ в Община Разград.
  Комисията обходи общо 16 обекта. Сред общите констатации е тази, че всички водоеми са обезопасени и обозначени с табели „Къпането забранено“, единствено на язовир „Островче“ една от табелите е в лошо състояние.
  Към момента в района може да се ползват два басейна. Единият е закритият плувен басейн в хотел „Вила Дела Роса“. Отворен от 1 юни е и откритият плувен басейн „Мимоза“. Той е подсигурен с двама спасители.


  От останалите най-скоро ще бъде разрешено къпането на язовир „Пчелина-2“. От 23 юни до 15 септември от 9,00 до 18,00 ч. там ще има спасителен пост с двама правоспособни водни спасители и обособяване на максимално обезопасена зона на разстояние до 100 м. брегова ивица на водната площ в язовира с дълбочина на водата около 3 метра, където ще е разрешено плуването.
  Профилактика се извършва в открития плувен басейн в спортен комплекс „Стрелба с лък“. Отварянето му ще бъде съобразено с епидемиологичната обстановка, ще бъде обезопасен с един спасител.


  В профилактика е и откритият плувен басейн във ваканционен спа комплекс в местността „Липовото“ – с. Островче. Той ще е готов за ползване след 22 юни, ще бъде обезопасен с един спасител.
  Затворен е откритият плувен басейн „Развлекателен плувен център“ в местността „Курнаците“(„Пътконсулт“), предстои основно почистване и частичен ремонт, ще бъде готов за ползване след 10 юли.
  След 1 октомври ще работи закритият плувен басейн „Амфибия“ в ОУ“Ив.С.Тургенев“. В момента той е празен и временно затворен за ползване.


  Няма да работи през това лято басейн „Делфина“, само за декоративна цел ще се използва басейн „Кованлъка“.
  Комисията констатира, че са обезопасени и всички водни обекти край по-малките населени места в община Разград – Осенец, Островче, Дряновец, Благоево, Липник, както и „Пчелина-1“. Язовир „Балкански“ е източен за профилактика.