дом Новини 200 бали със сено и два покрива горяха в Разградско

  200 бали със сено и два покрива горяха в Разградско

  0
  ДЯЛ

  На шест сигнала за два дни в края на миналата седмица са се отзовали пожарникарите в Разградско.

  На 5 юни 2020 г. в 17:48 часа екип на РСПБЗН-Лозница е реагирал на пожар в стопанска постройка на ул. „Любен Каравелов“ в с. Сейдол, общ. Лозница, собственост на А. А. П. Пламъците са унищожили 10 кв.м. покривна конструкция, спасени са две сгради.

  На същия ден в 19:11 часа в РСПБЗН-Исперих е получено съобщение за пожар в стопанска постройка на ул.„Лудогорие“ в гр. Исперих, общ. Исперих, собственост на Б. Б. Б. Огънят е засегнал 50 кв.м. покривна конструкция, сградата е спасена.

  В събота около 20:34 часа кубратските пожарникари са оказали техническа помощ при заключен апартамент на адрес гр.Кубрат, ул. „Княз Борис I“, собственост на С. В. А.

  200 бали със сено са изгорели при пожар възникнал около 22.12 ч. на ул. „Арда“ в с.Малък Поровец, собственост на Е. М. М. Огънят пламнал в сеновал, собственост на 41-годишен мъж. Унищожени са 200 бали слама. Пожарът е загасен от дежурната смяна на РСПБЗН-Исперих.

  В резултат от предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на палежа – 30-годишен мъж от Малък Поровец, криминално проявен и осъждан.

  Изясняват се щетите, нанесени от пожара. Извършителят е задържан, а по случая се води досъдебно производство.

  Около 17:13 часа в петък са горели отпадъци в гр. Разград, а наобяд в събота пламнали сухи треви в землището на гр. Цар Калоян – без материални загуби.