дом Новини Започна десетият конкурс „Да на красотата“

  Започна десетият конкурс „Да на красотата“

  0
  ДЯЛ

  Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев обяви началото на десетото юбилейно издание на конкурса „Да на красотата“ на съвместна пресконференция с председателя на Федерацията на жените Любка Стоянова.

  Конкурсът е утвърдена традиция, организира се от Община Разград и Федерацията на жените – припомни г-н Добрев. Той изрази категоричното желание на общинското ръководство инициативата да се поддържа и развива, тъй като тя стимулира нашите работливи и талантливи съграждани със собствения си труд да творят красота и колорит, да поддържат славата на Разград като град на цветята. Заместник-кметът Добрин Добрев призова жителите на община Разград да се запишат за участие в конкурса.

  Председателят на Федерацията на жените Любка Стоянова представи регламента на тазгодишното издание на конкурса. Той ще е в пет раздела: най-добре поддържан двор, най-добре поддържан балкон, най-добре поддържан двор на фирма, най-добре поддържана лятна градина на търговски обекти от общественото хранене и най-добре поддържан двор в детска градина и училище.

  Номинациите се събират до края на месец юни на тел.: 0896799103 – Любка Стоянова, 0898609383 – Цветанка Димитрова, 0886325204 – Добринка Монева и 084 618186 – Айля Кърджалиева. Предложения могат да правят както самите собственици на дворове и балкони, така и техни съседи и познати, а по селата в общината – и кметовете на населените места. През месец юли комисията, чийто председател е заместник-кметът Добрин Добрев, а членове: Любка Стоянова, Цветанка Димитрова, Добринка Монева и Айля Кърджалиева, ще обходи всички предложени дворове и балкони. През септември ще бъде извършен втори обход, а през октомври ще бъдат обявени победителите в различните категории.

  Наградите си те ще получат на концерта на Федерацията на жените за Деня на християнското семейство 21 ноември. Наградният фонд е осигурен от Община Разград, той е на стойност 800 лева, наградите са принадлежности за поддържане на градините и балконите.

  Всяка година комисията разглежда около 60 красиви градини и балкони в Разград и останалите населени места в общината.