дом Новини 773 нарушения по пътищата за седмица, повече от половината са установени в...

  773 нарушения по пътищата за седмица, повече от половината са установени в малките населени места

  0
  ДЯЛ

  773 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 25 до 31 май 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 383 фиша и 43 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неправилно поведение на пътя са санкционирани двама пешеходци.

  Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. И при двамата концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на пет моторни превозни средства са прекратени – две от тях заради неправоспособност на водачите, две заради употреба на алкохол от страна на шофьорите и едно за употреба на наркотични вещества При проверките за употреба на дрога през изтеклата седмица е отчетен един положителен тест.

  През периода е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което са пострадали двама души, сочи статистиката на „Пътна полиция“.

  391 нарушения на скоростните режими са установени по време на специализираната полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места, която се проведе от 17.00 часа на 29 май до 20.00 часа на 31 май на територията на ОДМВР-Разград. Според изготвения анализ общият брой проверени МПС са 883, а обхванатите лица са 1113. Съставени са 41 акта и 173 фиша. В хода на проверките пътните полицаи са установили един водач, употребил алкохол, с концентрация над 1,2 промила и един, който неправилно изпреварва друго превозно средство. 13 са засечените нарушения за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски. Двама водачи са отнели предимство на МПС, а трима от шофьорите се оказали неправоспособни.

  Връчените електронни фишове по време на операцията са 42.