дом Новини Книжки с приказки за всички, които днес тръгват отново на детска градина

  Книжки с приказки за всички, които днес тръгват отново на детска градина

  0
  ДЯЛ

  Поради противоепидемични мерки, въведени във връзка с извънредната епидемична обстановка в страната, Община Разград няма да организира традиционните тържества за Деня на детето Първи юни, но за най-малките жители на общината бяха подготвени подаръци, информират от пресцентъра на местната управа.

  Те са за всяко от 586-те деца, които възобновяват посещението си в детска градина или ясла днес. Книжките с приказки са 13 вида – български и от световната класика. Освен жест към малчуганите те ще подпомогнат и заниманията в групите, сформирани съобразно противоепидемичните мерки и в които няма да се провеждат педагогически ситуации, а само допълнителни форми на педагогическо взаимодействие. Педагозите ще могат да запознаят децата с различни фолклорни и авторски приказни творби.
  Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев заедно със заместник-кмета Милена Орешкова лично връчиха част от подаръците на деца от ДГ”Митко Палаузов”, провериха и как се прилагат противоепидемичните мерки. Ивиана и Александър бяха първите, които получиха книжки с приказки и пожелания за весел празник от кмета на общината.
  Заместник-кметът Милена Орешкова посети и ДГ”Приказка”. Адриана, Валерия, София, Емира и Цветомир споделиха с нея, че детската градина им е липсвала и с любопитство разгърнаха подаръците от Община Разград.

  В Деня на детето бе спазена съобразно противоепидемичните мерки и традицията празникът да е специален за семействата, които са подкрепени от общинската Програма за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми. Десет са вече децата, включени в регистъра на родените по Програма за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми. Чрез родителите си всяко от децата получи подарък от Община Разград. Заместник-кметът Милена Орешкова в индивидуални срещи с част родителите предостави подаръците, съобразени с възрастта на децата, най-големите сред тях са на 5 години, а двете най-малки са родени през януари 2020 г.

  Кметът Денчо Бояджиев уважи и 30-годишнината от създаването на Центъра за работа с деца, като се включи с онлайн поздрав в техния видеоклип, припомнящ общоградските тържества от предходни години. Можете да го видите ето тук: https://www.facebook.com/razgrad/posts/10156856129112245?xts[0]=68.ARD8DORNjcP0c3x1CfRNIgy6zhQhDYaDd8Biha48UuPGqa4Pvk3cBPD0LeBjC3VWgx0P34bv_RuigteTLt9n3vVFjhjc7gmVcr0RyQWhNy9cqU9pbbU5RFH87RKAXcawbkkkUezxsAKkZc7fyOU4d_qessq4pBhzLJ4UW7rhcEbk9LqrTw8XE23dmQO0iS2M8vHsFWbrkdbRyKODKLTFrxf3APX6p1s7rSg7dQ1oCBZyX4QQc9nbXV_RCk-lLtkc_C8H5FOhE49bL6xuW7yL59G-dsBGGEFYg7bQBW3-9YmmpkgNqPTsZacscfmRP5gXALp7Tz1osGOSG7rnnDZ2&tn=-R.