дом Новини 586 деца тръгват отново на детска градина и на ясла от 1...

  586 деца тръгват отново на детска градина и на ясла от 1 юни

  0
  ДЯЛ

  586 деца от община Разград ще посещават отново детска градина или ясла от 1 юни, понеделник. Това стана ясно по време на работна среща на заместник-кмета Милена Орешкова с директорите на детски градини и медицинските сестри в тях. Средната посещаемост ще е около 38% от броя на децата, записани в детски градини. Посещението е по желание на родителите, не е задължително.


  Родителите на 586-те деца са предоставили информирано съгласие пред ръководствата на детските заведения, уведомени са и за противоепидемичните мерки, които са предприети в градините във връзка с извънредната епидемична обстановка на територията на страната.
  След срещата медицинските лица и директорите получиха предпазни средства и дезинфектанти, осигурени от Община Разград. На всяко детско заведение са осигурени по 200 чифта ръкавици, по 2 термометъра за всяка група – общо 117 термометри. Разпределени според необходимостта са и: 21 литра дезинфектант за дворове, 262 опаковки от по 0,500 л. дезинфектант за ръце, 135 литра дезинфектант за повърхности, 34 литра дезинфектант за под, 300 предпазни шлема за педагогическия и непедагогическия персонал, както и за медицинските лица.


  На 75 детски учителки на възраст над 55 години и от рискови групи са извършени бързи тестове, на останалите 25 от първоначално предвидените ще бъдат извършени в понеделник. Председателят на Синдиката на българските учители Рада Нейчева съобщи, че профсъюзът ще предостави още 25 дарени на СБУ бързи теста, за да бъдат прегледани още педагози.