дом Новини Забавна алея на игрите в кубратския парк

  Забавна алея на игрите в кубратския парк

  0
  ДЯЛ

  Днес СНЦ „Потомци на Дуло“, начело с Недялка Кирилова започнаха реализирането на интересна идея, която съдържа образователни елементи и е предизвикателство към най-малките ползватели на градинския парк в Кубрат.

  Докато се разхождат, забавляват и играят, любознайковците ще учат буквите, цифрите и зигзагообразна алея ще ги среща на определени участъци с най-различни игри от близкото минало, като – дама, не се сърди човече и др. Ентусиазирани днес върху творческото предизвикателство работиха ученици, родители, членове на сдружението, които бързат, за да изненадат на 1 юни, децата, които ще могат да се потопят в интерактивното пътешествие и приключение. Буквите са изписани и нарисувани с цвета на трибагреника, за да засили патриотичното чувство у подрастващите.

  Цифрите от 1 до 20 също ще бъдат изрисувани със свежи цветове. „Започнахме с това, но имаме още какво да предложим“, споделиха Недялка Кирилова и Гергана Лазарова (учител в професионалната гимназия) и благодариха на хората, дошли днес да рисуват с тях и подкрепят. Надяват се положителните отзиви да са повече и да реализират стъпка по стъпка замисленото.

  Първата реакция на минувачите беше утвърдителна. Малки и големи се спираха да научат повече, какво предстои и се радваха на свежите още от боята пресни буквички и с радост ги назоваваха на глас.
  В късния следобед Мирослав Йорданов, заместник-кмет на Община Кубрат и председател на МКБППМН, поздрави ентусиастите и пожела идеята да има последователи и най-вече нарисуваното да бъде опазено и да се ползва с радост от децата и техните родители, които са и техните първи неформални учители.

  Положителен отзвук дойде и от кмета на Общината Алкин Неби, който оцени високо образователно-възпитателната идея и призова, гражданите да ценят и уважават всичко, което се прави за тях и припомни, „че опазването на съоръженията на обществени места е всеобща грижа и сподели, че е отворен за всякакви креативни идеи, които внасят радост и свежинка в ежедневието на гражданите“.
  Д-р Надие Карагьозова-Нади