дом Новини Една година и осем месеца затвор, и 2500 лева глоба за наркоразпространител...

  Една година и осем месеца затвор, и 2500 лева глоба за наркоразпространител от Севлиево

  0
  ДЯЛ

  Разградският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Разград и адвоката на обвиняемия Петко А., с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества, информират от пресцентъра на съда.

  Петко А. е с постоянен адрес в Севлиево, осъждан, безработен.
  Той се призна за виновен в това, че на 26.02.2019 г. в Разград придобил и държал без надлежно разрешително 282,53 гр. 3,4 метилендиоксиметамфетамин /MDMA, екстази/ на стойност 11 301, 20 лв.
  Пред съда обвиняемият заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, разбира последиците от споразумението, доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.
  За извършеното деяние 40-годишният мъж ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца при общ режим и наказание „глоба“ в размер на 2500 лева.

  Приспада се времето, през което обвиняемият е бил задържан с мярка „задържане под стража“ от 26.02.2019 г. до 01.08.2019 г.
  Петко А. е осъден от Районен съд Севлиево и търпи наказание по предходно дело. Ето защо Разградският окръжен съд се разпореди той да не бъде привеждан в затвора в Ловеч, тъй като предстои в кратък срок насрочване на наказателно дело за групиране на наложените му наказания от предходното и настоящето дело.

  Одобреното днес от Окръжен съд Разград споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.