дом Новини Кубрат изпрати своите абитуриенти

  Кубрат изпрати своите абитуриенти

  0
  ДЯЛ

  И тази година в град Кубрат бяха изпратени абитуриентите – съобщават от пресцентъра на общинската администрация. С вой на клаксони и радостни скандирания по централната улица „Гагарин“ десетки възпитаници на най-голямото учебно заведение „Христо Ботев“ в общината си взеха прощално сбогом с любимото училище.

  Във връзка с разпространението на COVID-19 Община Кубрат, съвместно със служители на МВР и училищната управа, взеха безпрецедентни мерки, ограничавайки достъпа на много хора в двора на средищното училище. Близки, роднини и при ятели можеха да проследят церемонията по предаването на училищното знаме от разстояние. Тази година последният випуск от 43-ма абитуриенти бе изпратен с бурни овации, много емоции и сълзи под цветна арка с надпис „На добър час!“.

  Със специални аплодисменти от всички присъстващи имаше и за училищните преподаватели. Поздравления бяха отправени от училищния директор Росица Христова и от кмета на Община Кубрат Алкин Неби. Песни изпълниха ученичките Венислава Георгиева, Илина Илиева и Хелин Байрактарова. Кратък поздравителен танц към присъстващите представиха абитуриенти от училищния танцов клуб „Валенс“ с ръководител г-жа Валентина Петрова, а признателни думи към своите съученици и учители отправи Ралица Георгиева. С пожелание за здраве, щастие и успех директорът лисна менче с вода. И тази година емоциите не бяха малко, но всички си обещаха да помнят и тачат училищните повели и завет. Сред присъстващите на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров и заместник-кметът Мирослав Йорданов. Засиленото полицейско присъствие в района продължи до освобождаване на уличните платна от автомобилния и хорски поток.