дом Новини Тираджия от Ясеновец на съд за неспазване на карантина, отложиха делото му...

  Тираджия от Ясеновец на съд за неспазване на карантина, отложиха делото му зарази блокадата на селото

  0
  ДЯЛ

  38-годишният шофьор на товарен автомобил Хюсеин Ю. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за неспазване на наложената му карантина след завръщане от Западна Европа – престъпление по член 355, ал. 2 от НК.


  На 22 април тази година Хюсеин напуснал България с товарния си автомобил, за да извърши курс до Западна Европа. На 30 април се прибрал в България през ГКПП – Дунав мост.  Поставен бил под задължителна 14-дневна карантина като мярка против разпространението на COVID-19. В предписанието на РЗИ в Русе 38-годишният шофьор посочил, че ще търпи изолацията на адрес в село Ясеновец, което към днешна дата е поставено под карантина заради няколко случая на заразени с коронавирусната инфекция.


  На  4 май тази година подсъдимият се сетил, че е подал заявление за издаване на нова лична карта. Отишъл в сградата на сектор „Български документи за самоличност“ на ОД на МВР в Разград. При извършената справка на служителите на сектора се оказало, че от 30 април до 13 май Хюсеин е поставен под карантина. Така било образувано бързо производство срещу него за нарушаването на установените карантинни мерки против разпространението на COVID-19 в страната.


  Делото срещу него е било насрочено в Разградския районен съд за разглеждане на 22 май тази година. Заради блокираното заради болни от коронавирус в село Ясеновец в момента то ще бъде отложено за друга дата.