дом Новини Плексигласови прегради гарантират живота и здравето на магистрати, граждани и служители

  Плексигласови прегради гарантират живота и здравето на магистрати, граждани и служители

  0
  ДЯЛ

  След предприетите мерки за нормализиране работата на Окръжен съд Разград и при спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания срещу разпространението на COVID-19, в деловодствата, регистратурата и съдебните зали на институцията вече са монтирани плексигласови прегради.

  Такива има и в деловодствата и регистратурата на Районен съд Разград, предстои да бъдат монтирани и в съдебните зали, съобщават от пресслужбата на Окръжен съд Разград. Те целят ограничаване на физическия контакт между страните по делата и магистратите от съответния съдебен състав, прокурори, вещи лица и съдебни служители.


  Остава в сила задължителното носене на маски и ръкавици от всички в Съдебна палата Разград. По време на откритите заседания е необходимо спазването на дистанция от два метра. Извършва се постоянно проветряване и дезинфекция след всяко съдебно заседание.

  Въпреки предприетите мерки за възстановяване на обичайния работен ритъм, за Окръжен съд Разград приоритет остава опазването на живота и здравето на всички. Призоваваме гражданите – страни по дела и техните процесуални представители към разбиране и търпение.