дом Новини Един нов случай на заразен с коронавирус в Област Разград е потвърден...

  Един нов случай на заразен с коронавирус в Област Разград е потвърден от Националната референтна лаборатория

  0
  ДЯЛ

  По информация на Регионална здравна инспекция – Разград от днес, 11 май, е установен един нов случай на заразен с COVID – 19 в Област Разград. От заложените в новата PCR лаборатория в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград проби за наличие на коронавирус на контактните на заразената 40 годишна жена от с. Бърдоква, община Исперих лица, пет са отчетени като положителни и са изпратени в Националната референтна лаборатория за потвърждение, като в тези 5 проби е и тази на вече потвърдения случай на жената от с. Бърдоква. От лабораторията в София потвърждават само една нова положителна проба, която е на майката на заразената от с. Бърдоква жена. Останалите проби са с отрицателни резултати.
  С този нов случай заболелите от с COVID – 19 лица на територията на Област Разград стават четири.
  Всички изследвани лица са поставени под карантина още миналата седмица, като на лицето, с установената положителна проба, мярката се променя от 14 на 24 дни.
  Няма заболели деца от COVID – 19 на територията на Област Разград.
  Към момента в Област Разград под карантина са поставени 714 лица.
  Областният управител за пореден път призовава жителите на областта да спазват препоръките за социална изолация и всички превантивни методи за ограничаване разпространението на инфекцията.