дом Новини КАТ с нова акция: Масови проверки по пътищата за пияни и дрогирани...

  КАТ с нова акция: Масови проверки по пътищата за пияни и дрогирани зад волана

  0
  ДЯЛ

  Започват засилени проверки за пияни шофьори в цялата страна, и за контрол на пътното движение. Основното, за което ще следят екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби.

  Патрулите ще бъдат стриктни и по отношение на използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, както и за недопускане на управление от неправоспособни водачи. Ще се следи за шофьори, които управляват моторни превозни средства под въздействието на наркотични вещества и алкохол. “След премахването на КПП-тата се наблюдава интензивен трафик. В последните дни имаше много тежки катастрофи. Това е една от причината да засилим контрола“, поясниха от МВР.

  Успоредно с това ще се извършва и контрол на скоростните режими, като за целта ще се използва цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери. 

  Специален акцент в операцията са водачите на дву- и триколесни моторни превозни  средства. При тях ще се следи за недопускане на управление от неправоспособни водачи, състоянието и правилното поставяне на регистрационния номер.