дом Новини Шофьор на ТИР, нарушил карантинните мерки, получи наказание „Пробация“ и 5 000...

  Шофьор на ТИР, нарушил карантинните мерки, получи наказание „Пробация“ и 5 000 лева глоба след одобрено от съда споразумение

  0
  ДЯЛ

  След споразумение с Районната прокуратура в Разград, което е било одобрено от Разградския районен съд, 59-годишният Петър Г. е бил осъден на пробация с две пробационни мерки и глоба от 5000 лева. Наказанието е наложено на подсъдимия, който е шофьор на ТИР, заради нарушение на карантинните мерки във връзка с ограничаване на разпространението на СOVID-19, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

  На 6 април тази година Петър Г. се завърнал от чужбина и бил поставен с предписание на РЗИ в Русе под карантина. Ден преди да изтече срокът на изолацията му, той отишъл в сградата на „Пътна полиция“ в Разград. С това извършил деяние по член 355, ал. 2 от НК.

  С одобреното от съда споразумение Петър Г. е задължен да се регистрира по настоящ адрес за срок от 6 месеца и да се явява и подписва пред съответния пробационен служител два пъти седмично. За същия период от време той трябва да се среща с пробационен служител в пробационната служба по настоящия му адрес.

  Определението на Разградския районен съд е окончателно и влиза в сила веднага.