дом Новини Възмутени от западналото състояние на училищния двор на школото в село Раковски...

  Възмутени от западналото състояние на училищния двор на школото в село Раковски /снимки/

  0
  ДЯЛ

  Възмутени от западналото състояние на училищния двор на школото в село Раковски, наши читатели ни изпратиха кадри, които засвидетелстват безстопанствеността на ръководството на ОУ „Г.С.Раковски“.

  Огромни дупки в асфалта, повърхността на който е завладян от бурени, множество тревни прагове и кубчини от клони на дървета,
  създават предпоставка за инциденти, като застрашават безопасността на възпитаниците. Преливащи от отпадъци съдове за смет, отрупан с пръснати навсякъде боклуци терен, потрошена ограда, ръждясали баскетболни кошове без ринговете- така изглежда спортната площадка на повереното на г-жа Елка Неделчева от БСП учебно заведение.

  Немарливостта по отношение на поддръжката е показна що се касае и до неокосените зелени площи, обрасли с буйни треви и гъсти храсти, създаващи идеална следа за развъждане на кърлежи и змии, които представляват риск и грозят живота както на преминаващите покрай училището хора, така и на живущите в близост от влечуги, които предвид пролетния сезон могат да плъзнат по тях и в домовете им.

  Временното преустановяване на посещенията в училищата, поради въведеното извънредно положение заради пандемията от Ковид-19, не би следвало да бъде предлог за безхаберието от опасностите, а разкриващата се потресаваща картина на двора на ОУ „Г.С.Раковски“, безспорно е резултат от продължителното занемаряване.

  Снимките са направени от наш читател, (който пожела анонимност) на 30 април 2020г.