дом Новини Започна машинното метене на велоалеята до „Пчелина”

  Започна машинното метене на велоалеята до „Пчелина”

  0
  ДЯЛ

  Машинното мокро метене на велоалеята до зоната за отдих и туризъм в местността „Пчелина” започна в 13,00 ч. днес.
  Една от индустриалните мини метачки на „Н2О 202”ЕООД, тръгна от входа на ОП”Бизнес зона Перистър”, управлявана от управителя на фирмата Деан Дацев, който предостави безвъзмездно тази процедура на Община Разград заедно с метене, измиване и дезинфекция на Северен градски парк.
  Преди да потегли по велоалеята Дацев разговаря с Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, на когото разказа за дейностите, извършени вчера и днес в парка, както и за предстоящото почистване. Дацев обясни, че машините имат контейнер, в който се събира изметения боклук и периодично се изхвърля оттам. Отпадъците, събрани от парка, по думите му са били около един камион.
  Кметът Бояджиев оцени дарителския жест като изключително показателен за доброто сътрудничество между местната власт и местната управа и отново благодари за дейностите, които освен че облагородяват средата, в която живеем, са свързани и с опазване здравето на жителите на Община Разград.
  Дейностите по почистване на велоалеята бяха инспектирани и от представител на местната законодателна власт. Сред първите разградчани, които преминаха по току-що почистената велоалея, бе общинският съветник Огнян Обрешков.