дом Новини 82 глоби в Разградско за излизане без маска, акт отнесе и собственик...

  82 глоби в Разградско за излизане без маска, акт отнесе и собственик на заведение в Райнино, отворил врати въпреки забраната

  0
  ДЯЛ

  82 акта за НЕносене на предпазни маски е съставила полицията от въвеждането на разпоредбата до момента. Заповедта на здравния министър, с която се задължиха гражданите да носят предпазни маски, бе оповестена на 11 април.

  В рамките на създадената организация за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредената мярка започна налагането на санкции на нарушителите. 18 от актовете са съставени в Разград, 9 в Кубрат, 36 в Лозница и 19 в Исперих. Предстои обработването на съставените актове и издаването на констативните протоколи, с които се налага съответната санкция. Глобата за това нарушение е в размер на 300 лв.

  Продължават проверките и за струпване на много хора на спортни и детски площадки, паркове, градски градини, съоръжения на открити и закрити обществени места. От въвеждането на тази забрана до момента са съставени 89 акта за такива нарушения. Голяма част от сигналите касаят събиране на хора по пейки и беседки в междублокови пространства.

  В Районно управление – Разград са съставени 38 акта за струпване на хора по паркове и градинки и 4 акта по спортни съоръжения. В РУ-Исперих актовете са 36. Там е съставен акт и на собственик на заведение в село Райнино, което работи въпреки забраните, въведени като противоепидемични мерки в България. Санкцията в този случай е 10 000 до 50 000 лв. В РУ-Лозница са съставени 7 акта за струпване на хора, а в РУ-Кубрат – 4.

  Проверките за изпълнението на разпоредбите продължават да се извършват ежедневно от полицейските служители на територията на четирите Районни управления.