дом Новини С художествено послание емпатистите в Кубрат отбелязаха Международния ден на Земята: МИР,...

  С художествено послание емпатистите в Кубрат отбелязаха Международния ден на Земята: МИР, ЛЮБОВ,КРАСОТА ,РАДОСТ ЗА ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА

  0
  ДЯЛ

  С художествено послание емпатистите към местната комисия отбелязаха 22 април-международният ден на Земята, който тази година се празнува за 50-ти пореден път на тема: „Действия срещу изменението на климата –огромното предизвикателство на нашето съвремие“.


  Месец април е познат като месецът на мобилността на младите в местната комисия, когато подрастващите получават редица предизвикателства по случай денят на детската книга, седмицата на гората и денят на Земята. Оживени дискусии, конкурси и коментари по образователни филми в предишни години осигуряваха на подрастващите пространство да изразят мнение и покажат отношение по темата и да осъзнаят, че дело на всеки отделен индивид е от значение за запазване живота на Планетата и тя диша, когато всички ние дишаме правилно, а това означава отговорност и голяма дисциплина.


  Как трябва да се отнасяме към майката Земя, за да може да функционира нормално и поддържа живота ни чист и красив? Отговорът на въпроса потърсиха Доника и Василена, сред своите връстници, които оцветиха Планетата в ярки и живи цветове и съдържателните думи-послания – МИР, Любов, Красота, Радост, Обич за всяко живо същество, което има една мисия с добро да се грижи за себе си и света, в който живее.
  Тази година отбелязването става в условията на извънредната ситуация и излъчването на посланието на емпатистите е съобразно обстоятелствата – с он-лайн изпълнение (картичка –послание).