дом Новини Отпуснаха още средства за ремонт на пътя Русе-Кубрат

  Отпуснаха още средства за ремонт на пътя Русе-Кубрат

  0
  ДЯЛ

  Осеаният с дупки-кратери път Русе-Кубрат е един от шестте участъка в страната, които ще се финансират с част от спестени 40 милиона лева от програма „Региони в растеж“.

  С предоставения допълнителен ресурс ще се финансира рехабилитацията на 134,21 км второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа:

  Път Русе – Кубрат, с обща дължина 46,7 км, в област Русе.

  Останалите отсечки са Поликраище – Елена – Сливен, с обща дължина 26,99 км; Полски градец – Тополовград – с.Устрем, с дължина 23,4 км; Каблешково – Межден, с дължина 9,56 км; Варна – Белослав – Разделна – Падина – Житница, с дължина 18.8 км; обход гр. Оряхово – Мизия – Оряхово – Крушовене, с дължина 8.76 км.

  Общата дължина на пътищата в приоритизирания списък на АПИ е 664 км.

  Предоставянето на допълнителен ресурс е след решение на Комитета за наблюдение на регионалната програма, с което размерът на безвъзмездната финансова помощ по процедура „Регионални пътища“ е увеличен с 40 млн. лева. Целта на тази процедура е да бъде подобрена свързаността и достъпността до TEN-T мрежата за товари и пътници чрез строителство, реконструкция и рехабилитация на първокласни, второкласни и третокласни пътища.