дом Новини Деца от Разград отправиха цветни послания

  Деца от Разград отправиха цветни послания

  0
  ДЯЛ

  Четвъртокласниците от Основно училище „Васил Левски“ в Разград изрисуваха цветно собствените си ръчички и така отправиха послание за подкрепа към всички хора, макар и изолирани по домовете, да се чувстваме единни и силни заедно.

  С призива 120-те деца разпращат поздрав до връстниците си от цялата страна. Идеята хрумнала на учениците от четвърти „б“ клас, вдъхновени от акцията на деца в Италия, които нарисуваха и разпратиха по целия свят цветната дъга, като зов за надежда. Класната на учениците обясни, че в инициативата са се включили всички четвъртокласници в училището.

  Рисунките са направени вкъщи. Децата са правили бодиарт, постери, апликации. В някои семейства авторите са повече от един. Посланията в снимки са събрани заедно и е направен видеоклип.

  #УСМИХНИСЕЦВЕТНО е акция, с която децата от разградското училище искат да зарадват малки и големи преди Великден. Целият клип може да гледате тук

  10 годишните автори на пърформанса призовават всички, които получат посланието да го препартят до своите приятели в социалните мрежи, за да се почувстваме заедно, по силни и уверени въпреки изпитанията в дните преди Възкресение.