дом Новини В Кубратско раздават хранителни помощи

  В Кубратско раздават хранителни помощи

  0
  ДЯЛ

  80 жители от община Кубрат ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост, съобщиха от пресслужбата на местната администрация в Кубрат.

  Хранителните пакети ще бъдат предоставяни по домовете на хората чрез съдействието на общинското предприятие „Социални услуги“ с директор Ахмед Камбер. От допълнителната помощ на БЧК ще се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи. 17 са лицата над 65-годишна възраст, които ще получат хранителна помощ, а под патронажната закрила ще се възползват и други 63-ма човека от уязвими групи.

  Пакетите съдържат хранителни продукти от брашно, боб, леща, грах, лютеница, олио, месни консерви, спагети, пилешко месо, кюфтета със сос и др. Общото тегло на един хранителен пакет е около 40 кг.

  По време на разпределението присъства и кмета на Кубрат Алкин Неби, който подчерта значимостта на помощта и сподели, че в такива тежки моменти всякаква помощ е добре дошла. Освен хранителни стоки на хората ще бъдат предоставени и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус. На служителите бяха осигурени предпазни маски и ръкавици, а също и предпазни шлемове.

  Специални благодарности бяха отправени от председателя на общинската червенокръстка организация в Кубрат Танжу Фетта към Община Кубрат и предприятието за социални услуги в лудогорския град. Допълнителната хранителна помощ е осигурена по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.