дом Новини Община Кубрат ще осигурява топъл обяд по домовете на 170 нуждаещи се

  Община Кубрат ще осигурява топъл обяд по домовете на 170 нуждаещи се

  0
  ДЯЛ

  Община Кубрат ще осигурява топъл обяд у дома в условията на извънредната ситуация във връзка с разпространението на коронавируса (COVID-19), съобщават от пресцентъра на местната управа в лудогорския град. Общината вече е одобрена по целева програма, която ще се финансира от Агенция за социално подпомагане.

  Целевата програма е насочена към задоволяване нуждите от храна на 170 уязвими лица от общината, които поради бедност и продължителна социална изолация в условията на обявената извънредна ситуация са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

  Проектът обхваща също хората с ниски доходи под линията на бедност, определена за страната за времето, в което са поставени под задължителна карантина. Уязвимите лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях в условията на извънредното положение и не са в състояние да си осигурят прехраната сами също могат да се възползват от безплатната услуга.

  Проектът обхваща и хората, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултата от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да си осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности. Програмата ще се реализира на територията на община Кубрат от 1-ви май до 19-ти юни 2020 година.