дом Новини Пробното преброяване ще е само електронно

  Пробното преброяване ще е само електронно

  0
  ДЯЛ

  Във връзка с въведеното с решение на Народното събрание на Република България от 13 март 2020 г. извънредно положение на територията на страната и с цел превенция на риска от разпространение на COVID-19 пробното преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе само с електронна преброителна карта, а не с участието на преброители. Решението е на Централната комисия по преброяването, взето е неприсъствено в началото на април.
  Припомняме, че село Ясеновец и част от Разград бяха включени в пробното преброяване, което първоначално трябваше да се проведе между 27 март и 2 април, по-късно заради епидемиологичната обстановка бе преместено за начална дата 20 април.
  Приложението за самоанкетиране ще бъде активно от 0:00 часа на 20 април до 24:00 часа на 30 април на www.census2021.bg и ще бъде достъпно за населението на територията на цялата страна. Това ще позволи да бъде тестван реално поне единият метод за събиране на данни.
  Всички преброители и контрольори, които са подали документи за участие в пробното преброяване на населението и жилищния фонд в гр. Разград и с. Ясеновец, общ. Разград се уведомяват, че пробно преброяване на населението и жилищния фонд с преброители няма да се провежда.