дом Новини Държавата поема осигуровките в схемата 60/40, КРИБ благодари на ДПС за прецизирането...

  Държавата поема осигуровките в схемата 60/40, КРИБ благодари на ДПС за прецизирането на мярката

  0
  ДЯЛ

  След като парламентарната правна комисия прие предложението на ДПС за корекция на мярката, известна като 60/40, сега държавата, освен 60 процента, ще заплати и дължимите от работодателя осигуровки, за да запази работните места на работниците, останали без доходи. 

  Днес председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ Кирил Домусчиев изпрати благодарствено писмо до Парламентарната група „Движение за права и свободи“, в което изразява благодарността на ръководството и членовете на работодателската организация към парламентарната група на ДПС и на Йордан Цонев, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, за прецизирането на мярката „60/40“ в съответствие с искането на КРИБ.

  „Доволни сме от това прецизиране, тъй като по този начин мярката ще може да заработи много по-ефективно, а също така и по-малките предприятия ще могат да се възползват. Помним, че преди време, когато КРИБ внесе предложението за въвеждането на плоския данък от 10 процента, ДПС също ни подкрепиха. Благодарим и за това – сега виждаме положителните резултати за българския бизнес“, пише в писмото си председателят на КРИБ и изразява убеденост, че ползотворното сътрудничество между ПГ „Движение за права и свободи“ и КРИБ ще продължи в името на спасението на българската икономика.“

  Извън това депутатите приеха и предложението за намаляване размера на глобите по закона за извънредното положение. Разходка в парка ще се наказва с 300 лева глоба. Остава глобата за нарушаване на карантината в размер на 5 000 лева.