дом Новини Горещата телефонна линия за жертви на домашно насилие ще служи и за...

  Горещата телефонна линия за жертви на домашно насилие ще служи и за подкрепа при кризисни състояния

  0
  ДЯЛ

  Центърът за съзидателно правосъдие в Разград разширява обхвата на „горещата“ телефонна линия, като предлага психологическа подкрепа при кризисни състояния, информира изпълнителният директор на центъра Георги Милков.

  Пандемията с COVID-19 засяга силно личните отношения, семейната динамика, възможностите за движения. Социалната дистанция рефлектира пряко в семейството. Нарастват напрежението и насилието в домовете. Статистиката показва повишаване на броя на пострадалите от домашно насилие, споделя изпълнителният директор.

  От центъра призовават всеки, който е жертва на домашно насилие, да потърси специалистите от центъра на „горещата телефонна линия за подкрепа при кризисни състояния“ : 0898 552 688.

  Специалната ситуация налага нови решения за здравето и сигурността на гражданите, каквито са дистанционните форми на подкрепа и помощ. Ние ще помогнем на всеки нуждаещ се да състави план за безопасност, да защити правата си, да получи съдействие от компетентните институции (социални служби, полиция, съд, прокуратура, местни власти, здравни заведения, образователни и др.), увери Милков.

  Горещата телефонна линия за жертви на домашно насилие съществува от 2008 г., като безплатнa услугa на Консултативния център по проблемите на домашното насилие в Разград. Консултативният център е част от сдружението „Център за съзидателно правосъдие“, което прилага програми по Закона за защита от домашното насилие от 2005 г.