дом Новини Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих получи дарения за борба срещу...

  Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих получи дарения за борба срещу разпространяването на COVID-19

  0
  ДЯЛ

  Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих получи дарения за борба срещу разпространяването на COVID-19, съобщават от лечебното заведение.


  Варненска фирма за медицинска техника и консумативи е предоставила 60 предпазни облекла, още толкова предпазни очила, 400 ръкавици, 32 броя хигиенен гел. Ръководството на лечебното заведение е взело решение да сподели полученото дарение от фирмата с всички болници в Разградска област.


  Парични дарения в размер на общо 11 000 лева са постъпили от частни фирми в исперихските села Делчево и Старо селище. Средствата ще бъдат изразходвани за закупуване на лични предпазни средства и респиратор за обдишване на пациенти.
  Народният представител от ДПС д-р Хасан Адемов е предоставил хиляда предпазни маски за лице.


  С дарение от общо 3800 лева на болницата помагат също кметът на община Исперих Белгин Шукри, председателят на Общинския съвет, общински съветници и кметове на кметства.
  Дарение в размер на 1000 лева е постъпило и от общинския съветник Дамян Милев.


  Екипът на исперихската болница изказва благодарност към всички дарители. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. С вашата щедрост и съпричастност давате сила и увереност на всички, които работят в „МБАЛ-Исперих“.