дом Новини Отлагат Евровизия за 2021 година

  Отлагат Евровизия за 2021 година

  0
  ДЯЛ

  Пандемията на коронавируса покоси и „Евровизия“ – конкурсът, който трябваше да се проведе през май, се отлага директно за 2021 г, стана ясно от изявление на органзиаторите от  Европейския съвет за радио и телевизия (EBU).

  Все още се очаква решение за това дали участниците на Евровизия 2020 ще бъдат допуснати да представят страните си на конкурса през 2021 година в Ротердам. Българският артист на Евровизия 2020 Виктория представи песента си Tears Getting Sober на 7 март. Композицията предизвика изключително голям интерес сред феновете на конкурса и журналистите, като се превърна във фаворит за победата на конкурса в Ротердам.

  Геновева Христова, изпълнителен продуцент на българското участие от страна на Ligna Group коментира решението на организаторите: “Смятаме, че най-логичното решение е най-участниците и техните песни да бъдат допуснати да участват в конкурса през 2021 в Ротердам. Не можем да позволим трудът ни да отиде на вятъра. Към днешна дата ние вече сме в изключително нaпреднала подготовка и работим по финалните детайли на сценичното изпълнение на Виктория. В момента очакваме още много допълнителна информация, защото взетото решение носи със себе си много повече проблеми и казуси, отколкото да предлага конкретни и резонни отговори.”

  Българският представител Виктория също беше категорична: “Tears Getting Sober е песен, в която много хора вложиха сърцето и душата си. Вярвам, че ще имам възможност да я изпълня на сцената на Евровизия и да накарам България да се гордее с моето представяне.”

  Преди крайното решение за изместване на конкурса за 2021 година, тя била големият фаворит за победата сочат едни от най-големите медии в Нидерландия и пишат “Ако конкурсът беше продължил, България вероятно щеше да спечели”.

  Публикациите излязоха днес със заглавия като ‘Bulgarije had songfestival gewonnen’ (България беше спечелила Евровизия) и “Dit liedje had waarschijnlijk het Songfestival 2020 gewonnen” (Тази песен вероятно щеше да спечели Евровизия 2020).

  Конкурсът Евровизия се провежда всяка година без прекъсване от 1956 година насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни програми в света.