дом Новини 27-годишен наркодилър от Исперих остава в ареста

  27-годишен наркодилър от Исперих остава в ареста

  0
  ДЯЛ

  Състав на Исперихския районен съд е уважил искането на Териториалното отделение към Районната прокуратура в Разград и е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 27-годишния Гюрхан Х. Младият мъж е бил привлечен като обвиняем от прокуратурата за държане на наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 3 от НК, и първоначално е бил задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

  При претърсване в дома му в Исперих на 16 март тази година са били намерени близо 22 грама суха тревиста маса, която е реагирала на направения полеви тест на амфетамини. Това е тъй нареченият чай за пушене. При претърсването са открити и иззети и две станиолови топчета, които при теста също са реагирали на амфетамин, както и електронна везна.

  Гюрхан Х. е осъждан два пъти. През 2014 год. след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура в Разград  той е получил наказание една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, след като е бил признат за виновен за разпространение на наркотици.

  На 23 януари 2019 година за грабеж с причинена средна телесна повреда 27-годишният Гюрхан е бил осъден на 3 години условно с петгодишен изпитателен срок. Сегашното престъпление по член 354а, ал. 3 от НК е извършено в изпитателния срок осъждането му за грабежа.

  Определението на Исперихския районен съд подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.