дом Новини Полицията тараши за нелегален алкохол и тютюн, задържаха двама в Свещари и...

  Полицията тараши за нелегален алкохол и тютюн, задържаха двама в Свещари и Богданци

  0
  ДЯЛ

  Контрабанден тютюн и алкохол са иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол, съобщават от ОД на МВР-Разград.

  Около 8.00 часа на 10 март в частен дом в исперихското село Свещари, обитаван от 51-годишна жена, са намерени 273 л етилов алкохол /ракия/, съхранявани в пластмасови туби и стъклени дамаджани. Започната е проверка.

  Две досъдебни производства са образувани в РУ-Исперих за открит тютюн без бандерол. Около 10.30 часа на 10 март в град Исперих е спрян лек автомобил „Пежо 307“, управляван от 56-годишен криминално проявен и осъждан мъж от село Богданци.

  При извършеното претърсване в колата са намерени и иззети 6 кг нарязан тютюн за пушене. Около 12.30 часа на 10 март в хода на процесуално-следствените действия е извършено претърсване в къща в село Богданци, обитавана от друг криминално проявен и осъждан 56-годишен мъж. Открити са 1 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. Двамата извършители са задържани за срок до 24 часа в РУ-Исперих. Водят се разследвания за престъпление.