дом Новини Край на грипната ваканция в Разградско

  Край на грипната ваканция в Разградско

  0
  ДЯЛ


  Регионалната здравна инспекция и Регионалното управление на образованието в Разград съобщиха, че към момента няма основание за удължаване на грипната ваканция за учениците в Разградска област. Учебният процес в областта ще продължи утре, 12-ти март /четвъртък/.

  Припомняме, че по-рано обявената грипна ваканция за учениците бе свързана с разпространението на грип от тип „Б“, който няма нищо общо с т.нар. коронавирус. Националната грипна епидемия бе обявена до днес – 11 март. След края на грипната ваканция, като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19, се преустановяват училищните събития, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна.

  Отлагат се и планираните състезания и олимпиади, няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите до разрешение за провеждане на масови мероприятия от Националния оперативен щаб. Във всички учебни заведения ще се прилагат препоръчителните разпоредби от здравните власти.

  Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на входа, както за децата, така и за персонала. Предприети са всички необходими мерки за дезинфекция и профилактика в училищата и детските градини, както и допълнителното снабдяване с дезинфектанти.