дом Новини С концерти и заря Кубрат ще отбележи 3-ти март

  С концерти и заря Кубрат ще отбележи 3-ти март

  0
  ДЯЛ

  С концерти и заря град Кубрат ще отбележи националният празник на страната – 3-ти март, информират от пресцентъра на общината.

  За честването на празника са поканени всички жители и гости на града. Тази година той ще се проведе на площада, като по-различното тази година е, че признателните венци и цветя този път ще бъдат поднесени вечерта пред паметника на Апостола, а не както до преди това ставаше винаги около обяд.

  Тази година има промяна и в културната програма, като Община Кубрат е организирала не един, а цели два концерта по случай празника, в които участие ще вземат местни самодейци и състави, ученици и формации. Първият концерт ще се проведе на 2-ри март от 17.30 часа в Ритуалната зала към НЧ „Свети Свети Кирил и Методий“.

  Официалното честване на националният ни празник ще започне от 18.00 часа на 3-ти март с издигане на знамето на републиката и поднасяне на венци и цветя. След официалната церемония небето над лудогорския град ще бъде осветено от заря, а жителите и гостите на града ще бъдат поздравени с празничен концерт.