дом Новини С Общоградска акция „Паметта на поколенията“ Разград отбелязва Трети март

  С Общоградска акция „Паметта на поколенията“ Разград отбелязва Трети март

  0
  ДЯЛ

  С Общоградска акция под надслов „Паметта на поколенията“ Разград ще отбележи Националния празник на Република България 3 март. Тя ще обхване всички училища в града, чиито патрони са свързани с различни периоди от историята на българската държава. Във всяко от учебните заведения в 10,00 ч. ще бъде организирана кратка изява с родолюбива насоченост, която ще завърши с поднасяне на цветя пред паметник или паметна плоча.

  След това представителни групи от училищата ще се включат в тържеството на площад „Възраждане“.
  То ще в 11,00 ч. започне с издигане на националния флаг от новите почетни граждани на Разград, които на 28 януари бяха удостоени с това звание.
  Преклонение пред паметта на героите, загинали за Свободата на България ще бъде изразено чрез ритуала да поднасяне на венци и цветя пред двата паметника на площада – Мавзолея-костница и Войнишкия паметник.


  В празничната проява на площада ще участват фолклорните състави: ДТШ“Хорце“ при ЦПЛР ЦРД-Разград, ДТА“Лудогорче“, ДТС“Капанче“, СТФ“Лудогорска младост“ и Капански ансамбъл.
  Преди празничната програма в рокерско шествие под надслов „Паметта на поколенията“ към Руския паметник в Езерче ще потеглят мотористите от двата разградски клуба „Лудогорски братя“ и Night Riders“(Нощни ездачи).


  Пак на площада от 12,00 ч. Разград ще се включи в общобългарската инициатива на Сдружение „Азбукари“ и Единение „Българи за България“ „Пробуждане с хоро“.