дом Новини Младите общински съветници на Разград започнаха работа

  Младите общински съветници на Разград започнаха работа

  0
  ДЯЛ


  На първото тържествено заседание председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев и председателят на Младежки Общински съвет Николай Пенчев подписаха Споразумение за сътрудничество и координиране работата на Младежки Общински съвет-Разград. Двете страни поемат ангажимент да обединят ресурсите и усилията си за осигуряване на ефективна система за взаимодействие при работата си, информират от пресцентъра на местната управа


  Преди тази церемония говорителят на младежкия местен парламент Васил Петров представи обзор от първата работна учредителна среща на Младежкия Общински съвет, която се е състояла през януари. На нея е избран председател, двама заместник-председатели, секретар и говорител. Младежкият общински съвет се състои от 42 човека – по трима от 14 училища. Най-малките са петокласници, а най-големите – дванадесетокласници. Приет е и устав, според който ще заседават поне веднъж месечно.

  Пред активните млади хора на Разград г-н Ненчев представи основните принципи и структуриране на местното самоуправление в България. По думите му ангажиментът на младите хора в структура като Общинския Младежки съвет е подготовка за участие в бъдещото управление на общината.
  Заместник-кметът Милена Орешкова също поздрави младежите за активността и изрази ангажираността на местната управа към подобни инициативи. „Това е възможност да се докажете, да покажете лидерски качества“ – допълни още тя.


  Официални гости на събитието бяха и: председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта в Общински съвет-Разград Ремзи Реджеб, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова.