дом Новини Кукери благословиха ръководството на Община Разград

  Кукери благословиха ръководството на Община Разград

  0
  ДЯЛ

  Група кукери огласи коридорите на Община Разград в ранния следобед. Маскираните момичета и момчета от Детска танцова школа „Хорце“ към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград се срещнаха с Кмета Денчо Бояджиев, с председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кметовете Добрин Добрев, Милена Орешкова и Мирослав Грънчаров и секретаря Нели Добрева, информират от местната управа в Разград.
  Кукерите отправиха благословии за здраве и щастие, направиха и традиционните наричания за прогонване на злото.
  Техните ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов отправиха покана към ръководството на Община Разград за отбелязването на Сирни Заговезни на площад „Възраждане“ в неделя, 1 март, от 18,00 ч., което е организирано от Танцово студио „Калина-Рада“. Те припомниха, че общоградският празник се провежда за десета поредна година.
  Кметът Денчо Бояджиев поздрави младите хора и техните ръководители за това, че поддържат живи българските традиции и им пожела да са здрави и все така да създават настроение на съгражданите ни. Увери ги, че местната управа ще продължи да подкрепя формациите, които пазят българските културни ценности и фолклор.