дом Новини Задържаха 4 лица при спецоперация срещу битовата престъпност в Разградско

  Задържаха 4 лица при спецоперация срещу битовата престъпност в Разградско

  0
  ДЯЛ

  Специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград започна рано тази сутрин на територията на град Разград.

  Задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са 4 лица – едно за извършена кражба на пари от сградата на кметството в с.Бели Лом, едно с повдигнато обвинение за сводничество и 2 лица за притежаване на наркотични вещества,информират от ОД на МВР-Разград.

  Проведени са процесуално-следствени действия по доказване на престъпната дейност на задържаните лица – претърсвания на два имота, обиски и изземвания, разпити на 9 свидетели и едно обвиняемо лице.

  По време на специализираната полицейска операция е образувано едно бързо производство за престъпление по чл.195 ал.1 т.4 от НК и едно досъдебно производство за престъпление по чл.354а от НК, по което процесуално-следствените действия продължават.

  В хода на операцията са проверени 515 лица и 353 моторни превозни средства. Установени са 109 нарушения по ЗДвП. Връчени са 6 наказателни постановления и 132 електронни фиша.

  По време на операцията са проверени 42 обекта – заведения, автоморги, заложни къщи, игрални зали и др.

  Проверени и профилактирани са 22 лица от криминалния контингент и лица с наложени мерки за неотклонение.