дом Новини Висши учебни заведения представят образователните си програми на кандидатстудентска борса 2020 в...

  Висши учебни заведения представят образователните си програми на кандидатстудентска борса 2020 в Разград

  0
  ДЯЛ

  19 висши учебни заведения представиха своите специалности и възможности за обучение по време на кандидатстудентска борса в Разград.

  Организатори на форума са Регионалното управление на образованието, Община Разград и Центърът за ученическо техническо и научно творчество. Целта на инициативата е кандидат-студентите да получат актуална информация за възможностите за продължаване на образованието у нас, за условията за кандидатстване, за обучението и за реализацията след завършване на висше образование.

  На официалното откриване на събитието присъстваха заместник областният управител Евгени Драганов, заместник кметът на Община Разград Милена Орешкова, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, директорът на ЦПЛР ЦУТНТ – Разград Цветанка Русева, директори на училища, учители, много ученици и граждани.

  В Общински културен център – Разград, представители на висшите учебни заведения запознаха кандидат-студентите и всички интересуващи се с актуална информация за възможностите за продължаване на образованието, условията за кандидатстване, обучението и реализацията след завършване на висше образование. Те представиха факултетите и филиалите на университетите, направиха демонстрации и раздадоха рекламни материали.

  Музикални поздрави към участниците в Кандидатстудентската борса отправиха възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца-Разград.
  Създаден е график за посещение на Кандидатстудентската борса, която ще продължи и утре, от учениците от 11 и 12 клас в област Разград.