дом Новини До 5 май приемат творби за четвъртия младежки литературен конкурс на името...

  До 5 май приемат творби за четвъртия младежки литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев

  0
  ДЯЛ

  Започва приемът на творби за четвъртото издание на младежкия литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев. Творческата надпревара се организира от Община Разград и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ с медийното партньорство на вестник „Екип 7“.


  Конкурсът е явен, в него могат да участват млади творци на словото на възраст до 20 години от Община Разград. Провежда се в два модула – поезия и кратък разказ. Поетичните творби, представени в конкурса, могат да са до 3, не може да са публикувани досега, няма тематично ограничение. По избор е и темата за кратък разказ, ограничението там е до 1 творба.
  Наградите са парични – и в двата модула за първо място по 200 лева, за второ – по 150 лв., за трето – по 100 лева.


  Краен срок за изпращане на творбите е 5 май 2020 година.
  Участниците в конкурса трябва да изпратят творбите си на един от следните имейли: kultura@razgrad.bg, dimitarrazgrad@abv.bg или на хартиен носител на адрес: гр. Разград, ул. “Бели Лом“ №28.


  В писмото всеки участник трябва да напише следната информация: три имена, възраст, адрес, телефон за връзка. Тема на писмото – Литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев. Самите творби трябва да бъдат прикачени в отделен файл.


  Творбите ще бъдат оценени от тричленно жури, а резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
  За допълнителна информация: Дирекция „Култура, спорт, туризъм“, телефон: 084/618 243 и РБ „Проф. Боян Пенев“, телефон: 0878 643 954.
  Пълният регламент можете да видите на сайта на Община Разград.