дом Новини Приемственост в ДПС: Избраха нов Общински председател в Разград и трима заместници

  Приемственост в ДПС: Избраха нов Общински председател в Разград и трима заместници

  0
  ДЯЛ

  Али Нурулов Назмиев е новият общински председател на ДПС в Разград, съобщиха от местната структура на партията. Неговата номинация бе подкрепена с голямо мнозинство от присъстващите на редовната отчетно-изборна конференция на Движение за права и свободи в областния град, състояла се днес в конферентната зала за хотел „Централ“, в която взеха участие 142 делегата – членове на партията, общински съветници, кметове и местни председатели на населени места. Гости на форума бяха депутатите от Разградско в 44-тото Народно събрание Ахмед Ахмедов, който е и зам.-председател на ДПС и Ихсан Хаккъ.

  Досегашният общински председател на ДПС д-р Левент Апти, след представяне на отчет и анализ на резултатите и дейността през изминалия четиригодишен мандат обяви своето оттегляне от ръководния пост, като отправи своите благодарности с пожелание за конструктивизъм и позитивна енергия: „Благодаря на всички местни структури, на младежката структура, на кметовете на кметства и нашите народни представители за съвместната ни работа в името на негово превъзходителство – избирателя. Надявам се, че тази конференция ще бъде по-ползотворна и ще излъчи едно ново необременено с трудности ръководство, но достатъчно амбициозно, което рационално ще бъде и ще работи в интересите на нашите избиратели.“


  Али Назмиев е на 39 години. През 2005г. бива избран за Местен председател на младежката организация в село Раковски. Бил е Общински младежки председател в Разград през мандат 2011-2015г. и член на досегашния общински съвет. Собственик е на рекламна агенция и фирма за видео наблюдение „Efe group“.

  В обръщението си новият председател благодари за избора и благопожелание за успешна съвместна работа с курс към обновяване и обогатяване дейността на Общинската структура, партийна стабилност чрез сплотяване и широко управление с цел да се достигне до „последния“ избирател.

  В новото ръководство на ДПС се наблюдава баланс и приемственост с оглед разширяването на управленската част, по предложение на новоизбрания общински ръководител, който избра трима свои заместници с определени ресори, за които ще отговорят:
  д-р Левент Апти – общински съветници и съвет на ДПС; Нуридин Мехмед – местни съвети и кметства, и Метин Мутиш – организация.

  По време на събранието бе определен поименния състав на членовете на новия Общинския съвет, също така и 72 делегата за предстоящата областна отчетно-изборна конференция на ДПС в Разград, която ще се проведе на 14 март т.г.

  На коференцията беше номиниран Мустафа Карадайъ за председател на ДПС.

  Сред присъстващите гости бяха още Областния председател на ДПС и кмет на Лозница Севгин Шукри, както и кмета на Община Завет Ахтер Велиев.