дом Новини Десетки винари премериха сили на винена фиеста в Кубрат

  Десетки винари премериха сили на винена фиеста в Кубрат

  0
  ДЯЛ

  За поредна година винари и лозари от община Кубрат се събраха в стола на Домашния социален патронаж в лудогорския град по повод празника Трифон Зарезан. Тази година участниците в конкурса за домашни вина бяха около 50. Те се надпреварваха в три категории вина – бяло, розе и червено вино. Това съобщиха от пресцентъра на общинскатата еправа в лудогорския град.

  Конкурсът бе организиран от община Кубрат и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“. На събитието присъстваха заместник-кметът на Община Кубрат Мирослав Йорданов, кметът на с. Бисерци Алиш Арифов, завеждащият отдел „Просвета и култура“ Здравко Вутов, а също и други представители от общинската администрация. Председател на журито бе технологът по вината Цветанка Николова от фирма „Дионис – Елена“ ООД – гр. Русе. Победител в конкурса при белите вина в Кубрат стана Павлин Тотев, на второ място – Чавдар Маринов, а на третото – Петко Петков.

  Най-добро бе розето на Йордан Енчев, втори в тази категория журито определи това да е Самир Метин, а третото място бе за Енчо Енчев. За най-добро и отлично червено вино бе определена домашната напитка на Свилен Стоянов, следвана от вината на Атанас Георгиев и Марин Димитров. Победителите получиха награди и дипломи.

  Специалната награда „Заслужил енолог“ (специалист, който се занимава с изучаване на виното и винопроизводството – бел. ред.) спечели Георги Радев. Всичките победители тази година бяха от Кубрат, което се очертаваше с оглед на това, че тази година липсваха участници от другите населени места на общината с изключение на с. Бисерци. За доброто настроение на всички се погрижи читалищният оркестър „Славяни“.