дом Новини Кмет и cъветници в Дулово напycнаxа cеcия cлед политичеcкa деĸлаpация и обвинения...

  Кмет и cъветници в Дулово напycнаxа cеcия cлед политичеcкa деĸлаpация и обвинения от ДПС

  0
  ДЯЛ

  Навярно „симбиозата на местно ниво“ се проявява що се касае до привлекателна и апетитна „хапка“ като бюджет на Община. Сливането на партията с местната управа предразполага местните дерибеи да безчинстват безнаказано, бранени от централната власт, като упражняват политически натиск под една или друга форма. За пореден път ставаме свидетели на диктат и опити властта да бъде упражнявана със заплахи, натиск и чрез незаконни уволнения от нагъл, самозабравил се велможа под знамето на групировката ГЕРБ.

  С протестна декларация излязоха общинските съветници от ДПС по време на първата за годината сесия на Общинския съвет в Дулово. Днес те трябваше да утвърдят бюджета за 2020 година.

  Председателката на Общинския съвет Невхис Мустафа заяви, че няма прозрачност при управлението на средствата, отпуснати от Министерския съвет, които са в размер на 2 млн. лева.

  Очевиден е тормозът над онези, които са се клели да и служат в името гражданите, но биват принудени да си затварят очите в полза на властимащите местни дерибеи – загърбили интересите и нуждите на жителите в името на нагласянето на средства, които да отиват в личните им джобове.

  Общинските съветници на ДПС в община Дулово излязоха с остра декларация относно политиката на представителите на ГЕРБ в Община Дулово. Декларацията бе прочетена пред днешното заседание на Общинския съвет от председателя на Общински съвет – Дулово и общински съветник от ДПС Невхис Мустафа. Общинските съветници от ДПС заявиха, че няма да подкрепят бюджета на общината, защото не приемат политика под натиск и принуда!

  Ето и целият текст на декларацията:

  ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ
  ОТ ГРУПАТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП „ДПС”
  ОБЩИНА ДУЛОВО
  СРЕЩУ БЕЗПАРДОННОТО И КРАЙНО ЗАПЛАШИТЕЛНО ПОВЕДЕНИЕ НА НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ПП ГЕРБ АЛТИМИР АДАМОВ

  Уважаеми дами и господа,
  Изборите минаха и резултатите са налице.
  В началото на настоящия мандат заявихме, че единствената партия за всички нас присъстващи в тази зала е партията „Община Дулово и нейните жители”.
  Уважаеми колеги, искаме накратко да Ви запознаем с хронологията на събитията, които са причина за написването на тази протестна декларация.
  Поблемите започнаха много отдавна, след края на евроизборите, когато заради съмнения и слухове за политически пристрастия и приемлив за народния представител вот, бяха освободени от работа няколко служители на горското стопанство в Дулово.
  След няколко месеца започна предизборната кампания за местните избори 2019 година. То не бяха заплахи, то не беше натиск, цялата административна машина се превърна в предизборен инструмент в ръцете на Алтимир Адамов и съмишленици.
  Надявахме се, че с приключването на изборите това му поведение ще се промени, кадруването, заплахите и натискът ще приключат.
  Но уви, от няколко седмици станахме свидетели на нови още по-ожесточени нападки и заплахи за освобождаване от работа на хора близки до ДПС.
  В момента имаме натиск по отношение на приемане на бюджета.
  Дами и господа съветници, явно притесненията по отношение на представения ни така бюджет за 2020г. ни свежда до мисълта, че крие много подводни камъни. Слезе се до ново ниво на заплахи, че ако евентуално бюджета не бъде приет, ще бъдат освободени над 50 човека, чиито списък той твърди, че има от училища, детски градини, читалища и община.
  Отговорно заявяваме, че няма да търпим подобно поведение. Декларацията ни ще стане достояние на цялата общественост, медии, политически партии, президент, министър-председател и парламент.

  Група на ПП „ДПС” Общински съвет – Дулово