дом Новини Нов училищен автобус ще превозва възпитаниците на ОУ ”Никола Икономов“

  Нов училищен автобус ще превозва възпитаниците на ОУ ”Никола Икономов“

  0
  ДЯЛ
  Община Разград получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус, който ще се използва от ОУ”Никола Икономов”-Разград. Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев връчи днес на директора на училището Виктория Георгиева ключовете на новото возило. Това стана в присъствието на началника на Регионалното управление по образование в Разград Ангел Петков и заместник-кмета Милена Орешкова,информират от пресцентъра на местната управа в Разград.
  Г-жа Георгиева сподели, че в училището освен от Разград учат деца от селата Гецово, Дряновец, Осенец, Топчии и Липник. Те се транспортират с три автобуса, единият обаче е 12-годишен, амортизиран, често аварира, ще бъде бракуван и вместо него сред ваканцията ще се използва новият автобус „Isuzu” – 32+1 места, който вече е паркиран в двора на училището.За Област Разград през тази година са отпуснати 3 нови училищни автобуса, другите два са за общините Исперих и Лозница. Те ще се използват съответно от ОУ”Васил Априлов”-Исперих и ПГВМЗ”Александър Стамболийски”-Лозница – съобщи началникът на РУО Ангел Петков, който благодари на ръководството на просветното ведомство, като изрази надежда обновяването на автопарка на училищата от Лудогорието да продължи и догодина.
  На срещата бе обсъдена и възможността всички училищни автобуси, които се използват от учебните заведения в Разград, да се паркират в общ гараж, а не на открито в училищните дворове. Освен, че ще са под покрив, ще се улесни и техническото им обслужване – коментираха участниците в срещата.