дом Новини Коледната елха на Разград заблестя празнично

  Коледната елха на Разград заблестя празнично

  0
  ДЯЛ
  Сред празнично настроение, радостна детска глъч и блясъци от пищна заря, която озари небето снощи в красиви цветове грейна коледната елха в Разград. Градската елха заблестя в коледните светлини след приветствието на кмета Денчо Бояджиев към малките жители на Разград и пожеланието му да получат най-хубавите подаръци от Дядо Коледа. Кметът се обърна и към майките, бащите, дядовците и бабите, които бяха край елхата, като ги призова да уважат желанията на малчуганите в празничните дни и пожела весели празници на жителите на града. Преди празничното дърво да засияе в своята премяна, аниматори от „Веселяците” от Русе забавляваха децата на Разград с игри на коледна тематика. В програмата участваха и изпълнителите от ВГ”Веселите глухарчета” към ЦРД, Дарина Минева от Музикална школа „Илия Бърнев” и Пламена Петрова от ЦРД.
  След илюминациите голяма част от хората на площада откликнаха на поканата да посетят благотворителния коледен концерт на Центъра за работа с деца, проведен под надслов „Нови джуджета за Дядо Коледа”. Събраните от билети и дарения средства – 1477 лева – ще бъдат предоставени за лечение и рехабилитация на две деца – дванадесетокласника от НПТГ”Шандор Петьофи” Ахмед Селимов Ахмедов и ученичката от ОУ”Ив.С.Тургенев” и възпитаничка на класа по поп пеене Кристислава Пламенова.
  В концерта участваха формациите в ЦРД: Младежки духов оркестър, Градски мажоретен състав, ВГ”Весели глухарчета джуниър” от ДГ”Зорница”, ДТШ”Хорце” подготвителна група от ДГ”Митко Палаузов”, Лъчезара Лютачки от Школата по пиано, ТФ”Феникс”, Модерен балет „Арабеа”, Андреа Начева и Пламена Петрова от Класа по поп пеене.
  Коледното дърво се извисява пред Общинския културен център, високо 10 метра, смърч украсен от служители на ОП”Паркстрой”. Отсечено е от общинските гори в участък, подготвен за прочистване от електроснабдителното дружество.