дом Новини Ученици и родители мериха сили в състезание по противопожарна безопасност

  Ученици и родители мериха сили в състезание по противопожарна безопасност

  0
  ДЯЛ

  Средно училище „Христо Ботев”град Лозница и Районна служба пожарна безопасност и защита на населението гр.Лозница, на 16 ноември 2019 г., проведоха състезание с практико-приложен характер „Защита при пожар и наводнение”. Състезанието се организира в изпълнение на проект „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето”, по Национална програма „Заедно за всяко дете-2019”.

  Днешната надпревара е алтернативна форма на взаимодействие на училището с родителската общност, защото придобиването на практически умения за защита при пожар и бедствия е от съществено значение за опазване на живота на всеки български гражданин. Гости и поддръжници на полезните каузи са: г-н Емилиян Станев – директор Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението гр.Разград и г-н Диян Хинков – началник на РСПБЗН гр.Лозница. Състезанието е със статут на училищно. Отборите се състоят от двама души – родител и дете. Участие взеха  19 отбора.          Състезанието за деца и родители се проведе по следните дисциплини:

  1. Водно спасяване;
  2. Разпознаване на уреди за гасене на пожар;
  3. Оказване на първа помощ;
  4. Окомплектоване на личен пакет за действие при бедствия и аварии
   Наградите са осигурени със средства от проекта. Посланието ни към участниците е: Да бъдем повече време заедно и сред природата !

  І място семейството на Константин Тъмнишки от VІІ клас

  ІІ място семейството на Денис Мустафов от V клас

  ІІІ място семейството на Анъл Али от V клас

  Всички успяха да усетят състезателния дух и да се насладят на преживените емоции. Учениците останаха удовлетворени от участието си в състезанието, превърнало се в истински празник.Те опознаха родителите си от различен аспект и се сближиха още повече с тях. Училищното ръководство изказва своите благодарности за активно участие в инициативата на децата и техните семейства: Скъпи родители, благодарим Ви, че сте важна част от училищната общност! След закриването родители и ученици споделиха, че очакват още такива предизвикателства и заявиха желание да участват активно в училищния живот, защото това променя облика на училището като институция и го прави по-привлекателно.