дом Новини Интригуващи имена на агенти на ДС сред кандидат-кметовете в Разградско

  Интригуващи имена на агенти на ДС сред кандидат-кметовете в Разградско

  0
  ДЯЛ

  Комисията по досиетата извърши проверка на кандидатите за кметове, регистрирани от ОИК за участие на предстоящия местен вот в неделя (27 октомври 2019 г.) Тридесет години след началото на края на тоталитарното управление на БКП сътрудниците на комунистическите служби продължават да показват завиден стремеж към властта, особено в малките общини.

  В разградска област прави впечатление, че отчетливо много агенти на ДС са сред кандидатите подкрепени от областния управител Гюнай Хюсмен, а именно Бюнят Серветов Татаров, кандидат за кмет на кметство Раковски, общ. Разград, Денислав Исидоров Белинов, кандидат за кмет на община Кубрат и Мехти Наккиев Пачалиев, кандидат за кмет на кметство Севар, общ. Кубрат – издигнати от партия „Земеделски народен съюз“.

  С агентурно минало са още претендентът за кметския пост на Разград Денчо Бояджиев – бивш кмет и настоящ депутат от левицата.
  Принадлежност към службите е установено и за кандидатът за кмет на кметство село Благоево от „БСП за България“ е Момчил Мизурски.

  Сред служителите фигурира името и на Бехчет Хадживели, кандидат за кмет на кметство село Острово от ДПС. Резултатите показват, че и в кандидатски листи са поверени общо 4 422 лица останалите 2319 претенденти не подлежат на проверка за агентурно минало, тъй като са родени след 16 юли 1973 г.